.
بسیاری از ما در صبح یا بعدازظهر یک فنجان قهوه برای داشتن انرژی کافی در ادامه روز مصرف میکنیم. کافئین به طور گستردهای در دسترس است. اما تاثیر کافئین فقط کمک به بیدار نگه داشتن شما نیست، بلکه همچنین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است که به روشهای مختلف بر بدن شما تاثیر میگذارد.
کافئین
کافئین به هیچ وجه ارزش غذایی ندارد و مزهای ندارد. بنابراین شما
متوجه نمیشوید که مادهای کافئین دارد یا خیر. حتی برخی از داروها ممکن است کافئین
داشته باشد بدون آنکه بدانید.
این ماده تقریبا همیشه سبب برخی علائم میشود. ممکن است انرژی بیشتری
با مصرف آن داشته باشید. اما در طول زمان مصرف بیش از حد کافئین میتواند عوارض
جانبی داشته باشد.
طبق آزمایشات برای اکثر بزرگسالان سالم، مصرف روزانه ۴۰۰ میلی
گرم کافئین ایمن است.
به خاطر داشته باشید که یک فنجان قهوه استاندارد حدودا ۲۲۰ گرم
است. اگر از لیوان برای نوشیدن قهوه استفاده میکنید یا با دستگاه قهوه جوش در
خانه قهوه آماده میکنید، ممکن است تا ۵۰۰ گرم در روز قهوه بنوشید. همچنین برخی از مکمل
کافئین برای
تامین کافئین روزانه خود استفاده میکنند. بنابراین مطالعه برچسبها ضروری است تا
بدانید چه مقدار میتوانید مصرف کنید.
با مصرف روزانه مقدار ثابتی کافئین، بدن به آن عادت کرده و خود را با آن تطبیق میدهد. عوامل دیگر مانند سن، حجم بدن و سلامت کلی نیز میتوانند تحمل شما به کافئین را تعیین کنند. اگر میخواهید میزان کافئین مصرفی خود را کاهش دهید بهتر است میزان مصرف خود را به آرامی کاهش دهید.
سیستم عصبی مرکزی
کافئین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی عمل میکند. هنگامی که به
مغز برسد، قابل توجه ترین اثر آن هوشیاری است. با مصرف کافئین، هوشیارتر و سرحال
تر خواهید بود و کمتر احساس خستگی میکنید. بنابراین یک عنصر رایج در داروها برای
درمان یا مدیریت خواب آلودگی، سردرد و میگرن است.
مطالعات همچنین نشان داده است افرادی که قهوه را به طور منظم مصرف میکنند،
خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را پایین میآورند و خطر ابتلا به خودکشی را ۴۵ درصد
کاهش میدهند.
این مزایا برای افرادی است که قهوه با اکتان بالا مصرف میکنند نه
قهوه بدون کافئین. بعضی از افراد قهوه را نوشیدنی سالمی میدانند، اما مانند اکثر
مواد غذایی اگر بیش از حد مصرف شود میتواند عوارض جانبی داشته باشد.
ترک ناگهانی مصرف کافئین
به عنوان مثال، مصرف کافئین بیش از حد میتواند موجب سردرد شود. همچنین اگر به طور ناگهانی مصرف کافئین را قطع کنید میتواند منجر به سردرد شود. علت آن این است که رگهای خونی مغز تحت تاثیر کافئین بوده است و قطع یک باره آن عملکرد مغز را مختل میکند.
سایر نشانه های ترک ناگهانی کافئین
اضطراب
کج خلقی
خواب آلودگی
در برخی از افراد، قطع ناگهانی کافئین ممکن است موجب لرزش در اندام شود.
عوارض مصرف بیش از حد کافئین
اگرچه بسیار نادر است اما مصرف بیش از حد کافئین نیز عوارضی دارد. نشانههای مصرف بیش از حد عبارت است از:
گیجی
توهم
استفراغ
مصرف بیش از حد میتواند باعث مرگ ناشی از تشنج شود. اور دوز (Overdosing) با مصرف مقدار زیادی کافئین رخ میدهد که
اغلب در نوشیدنیهای انرژی زا یا قرصهای رژیم غذایی این مقدار بیش از حد کافئین
وجود دارد.
با توجه به این که مصرف ایمن کافئین روزانه در حدود ۴۰۰ میلی
گرم است، این مقدار معادل ۴ فنجان
قهوه است. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مقدار کافئین در نوشیدنیهای
مختلف متفاوت است.
تاثیر کافئین بر سیستم های گوارش و دفع ادرار
کافئین مقدار اسید را در معده شما افزایش میدهد و ممکن است باعث سوزش
در معده یا ناراحتی معده شود. کافئین اضافی نیز در بدن شما ذخیره نمیشود و پس از
پردازش در کبد از طریق ادرار دفع میشود. به همین دلیل است که شما کمی بعد از مصرف
کافئین افزایش ادرار را تجربه خواهید کرد.
اگر تجربه معده درد، رفلاکس اسید معده یا زخم معده دارید، از دکتر خود
بپرسید که میتوانید کافئین مصرف کنید یا خیر.
تاثیر کافئین بر سیستم گردش خون و تنفسی
کافئین از طریق معده جذب میشود و در عرض یک یا دو ساعت وارد رگهای
خونی شده و به بیشترین مقدار خود در رگهای خونی میرسد.
کافئین فشار خون شما را برای مدت کوتاهی افزایش میدهد. به نظر میرسد
این اثر به افزایش آدرنالین یا بلوک
موقت هورمونهایی که به طور طبیعی شریانهای شما را گسترش میدهد، مرتبط است.
در اکثر افراد، اثر طولانی مدت بر فشار خون وجود ندارد، اما اگر ضربان
قلب نامنظم داشته باشید، کافئین ممکن است عملکرد قلب را سختتر کند. اگر فشار خون
بالا دارید یا مشکلات مرتبط با قلب دارید، از پزشک خود در مورد منع یا عدم منع
مصرف کافئین سوال کنید.
مصرف بیش از حد کافئین ممکن است موجب ضربان قلب سریع یا نامنظم و مشکل
تنفس شود. در موارد نادر، مصرف بیش از حد کافئین میتواند منجر به مرگ ناشی از تشنج
یا ضربان قلب نامنظم شود.
تاثیر کافئین بر سیستم اسکلتی و عضلانی
مقدار زیاد کافئین ممکن است در جذب و متابولیسم کلسیم تداخل ایجاد کند. مصرف بیش از حد کافئین روند کاهش تراکم استخوان را تسریع میبخشد و
همچنین تاثیر کافئین زیاد میتواند روی کشش عضلات نیز مشهود باشد.
در صورت مصرف زیاد کافئین، ممکن است نشانههای آن شامل ضعیف شدن عضلات
نیز باشد.
تاثیر کافئین در دوران بارداری
کافئین در داخل جریان خون حرکت میکند و به جفت منتقل میشود. از آنجا
که کافئین یک محرک است، میتواند موجب افزایش ضربان قلب و متابولیسم نوزاد شود.
مصرف بیش از حد کافئین همچنین میتواند رشد جنین را کاهش داده و خطر سقط جنین را
افزایش دهد. در اغلب موارد، کافئین کمی در حین بارداری ایمن است.
اگر در تلاش برای بارداری هستید، مصرف کافئین خود را به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم
محدود کنید. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مقدار زیاد کافئین میتواند در تولید
استروژن و متابولیسم تولید جنین تداخل ایجاد کند.
.
روغن نارگیل حاوی ۹۰ درصد چربی اشباع شده است. روغنهای دارای چربیهای اشباع شده ما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیگر بیماریها قرار میدهند. با این حال، خواص روغن نارگیل در سالهای اخیر محبوبیت زیادی یافته است، به دلیل اینکه ادعا میشود که میتواند از کاهش وزن حمایت کرده و از پیشرفت بیماری آلزایمر بکاهد.
تولید کنندگان روغنهای دیگر را با روغن نارگیل در محصولات بسته بندی جایگزین کردهاند و بسیاری از خانوارها از آن برای پخت و پز استفاده میکنند. این ویژگی نه تنها در غذای سرخ شده، بلکه در شیرینی، شامپو، قهوه و شیرینیها نیز کاربرد دارد.
حقایقی در مورد خواص روغن نارگیل
محبوبیت روغن نارگیل با توجه به مزایای سلامتی قابل توجهی که دارد، در سالهای اخیر افزایش یافته است.
به طور کلی، تحقیقات در حال حاضر به نظر نمیرسد از افزایش مصرف چربیهای اشباع شده، از جمله روغن نارگیل حمایت کند. روغن نارگیل میتواند یک افزودنی خوشمزه برای تعدادی از دستورالعملها باشد، اما باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد.
خواص روغن نارگیل چیست؟
روغن نارگیل حاوی ۲٫۶ درصد کالری کمتر از سایر چربیها است و گفته شده است که مزایای سلامتی مختلفی را ارائه میدهد:
افزایش کلسترول خوب: عنصری در روغن نارگیل، “کلسترول HDL” را افزایش میدهد.
کنترل قند خون: به نظر میرسد که اثر انسولین و مقاومت به انسولین در موشها با مصرف روغن نارگیل حفظ شده است.
کاهش استرس: بر طبق تحقیقات در جوندگان، روغن نارگیل آنتی استرس و خواص آنتیاکسیدانی دارد که میتواند آن را به عنوان یک عامل ضد افسردگی مفید سازد.
موهای درخشان: روغن نارگیل به خوبی موها را سالم و درخشان میکند.
پوست سالم: مشخص شده است که روغن نارگیل با اثر ضد التهابی روی پوست بر روی سلامت پوست تاثیرگذار است.
پیشگیری از بیماری کبد: روغن نارگیل انسان را در برابر هپاتوستاتوز که نوعی از بیماری کبدی چرب است، مصون میدارد.
کاهش علائم آسم: استنشاق روغن نارگیل باعث کاهش علائم آسم میشود.
کاهش وزن: کاهش چاقی و کاهش وزن در افرادی که از روغن نارگیل استفاده میکنند.
روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب با خواص دارویی بالقوه است
خواص روغن نارگیل دارای چربی اشباع سالم است که اثرات متفاوتی نسبت به سایر چربیهای موجود در رژیم غذایی شما دارد.
این چربیها میتوانند سرعت سوختن چربی را افزایش داده و بدن و مغز شما را با انرژی تأمین کنند. آنها همچنین کلسترول خوب HDL را در خون خود افزایش میدهند که با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی همراه است.
اکثر چربیهای موجود در رژیم غذایی تری گلسیرید های زنجیرهای نامیده میشوند، اما چربیها در روغن نارگیل به عنوان تری گلیسیرید متوسطه (MCTs) شناخته میشوند. این به این معنی است که اسیدهای چرب کوتاهتر از سایر چربیها هستند.
هنگامی که این نوع از چربیها را میخورید، آنها مستقیم به کبد میرسند، جایی که آنها به عنوان یک منبع سریع انرژی استفاده میشوند یا تبدیل به کتون میشوند.
کتون ها میتوانند مزایای مهمی برای مغز داشته باشند و به عنوان درمان برای صرع، آلزایمر و سایر شرایط مورد مطالعه قرار میگیرند.
افرادی که روغن نارگیل مصرف می کنند، سالم ترند
بهترین مثال در این مورد جمعیت توکلوئا است که در جنوب اقیانوس آرام زندگی میکنند.
آنها بیش از ۶۰ درصد از کالری خود را از نارگیل میگیرند. هنگامی که مورد مطالعه قرار گرفتند، آنها در سلامت بسیار عالی بودند و میزان بیماریهای قلبی بین آنها بسیار پایین بود.
روغن نارگیل می تواند باعث سوزاندن چربی ها شود
آمار بالای خرید انواع مکمل لاغری نشان میدهد که چاقی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان است. در حالی که بعضیها فکر میکنند چاقی فقط مصرف کالری است، برخی دیگر بر این باورند که منابع کالری نیز مهم هستند.
این یک واقعیت است که غذاهای مختلف به شیوههای مختلف بر بدن و هورمون ما تأثیر میگذارند.
تری گلیسیریدهای متوسط زنجیرهای (MCTs) موجود در روغن نارگیل میتوانند کالریهایی را که در مقایسه با کالری مشابه از چربیهای زنجیرهای طولانی سوزانده میشود، افزایش دهند.
یک مطالعه نشان داده است که ۱۵ تا ۳۰ گرم MCT در روز مصرف ۲۴ ساعته انرژی را ۵٪ افزایش میدهد که در مجموع حدود ۱۲۰ کالری در روز است.
روغن نارگیل می تواند میکروارگانیسم های مضر را از بین ببرد
اسید لاوریک ۱۲ کربن حدود ۵۰ درصد اسیدهای چرب در روغن نارگیل را تشکیل میدهد. هنگامی که اسید لوریک هضم میشود، یک ماده مونولورین تولید میکند.
هر دو لوریک اسید و مونولورین میتوانند پاتوژن های مضر مانند باکتریها، ویروسها و قارچها را از بین ببرند.
روغن نارگیل می تواند گرسنگی شما را کاهش دهد
این روغن میتواند به شما کمک میکند کمتر غذا بخورید. یک ویژگی جالب از اسید چرب در روغن نارگیل این است که آنها میتوانند گرسنگی شما را کاهش دهند.
این ممکن است مربوط به چگونگی متابولیسم چربیها باشد، زیرا کتون ها میتوانند اثر کاهش اشتها داشته باشند.
اسید چرب در نارگیل ممکن است منجر به جلوگیری از تشنج شود
به اصطلاح کتوژنیک (کربوهیدرات بسیار کم و چربی بسیار زیاد) در حال حاضر برای درمان اختلالات مختلف مورد مطالعه قرار میگیرد.
بهترین درمان شناخته شده این رژیم غذایی درمان صرع در کودکان مقاوم در برابر دارو است.
این رژیم غذایی شامل مصرف کربوهیدرات بسیار کم و مقدار زیاد چربی است که منجر به افزایش شدید غلظت کتون در خون میشود که میزان قابل توجهی از تشنج در کودکان مبتلا به صرع را کاهش میدهد.
روغن نارگیل می تواند کلسترول HDL را افزایش دهد
روغن نارگیل حاوی چربی اشباع شده طبیعی است که کلسترول خوب HDL را در بدن شما افزایش میدهد.
با افزایش HDL، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روغن نارگیل در مقایسه با بسیاری از چربیهای دیگر، میتواند سلامت قلب را افزایش دهد.
در یک مطالعه در ۴۰ زن مشخص شده که روغن نارگیل کلسترول کل و LDL را در مقایسه با روغن سویا کاهش داده است.
مطالعه دیگری در ۱۱۶ بیمار نشان داد که یک برنامه رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل سطح کلسترول خوب HDL را افزایش داده است.
خواص روغن نارگیل می تواند سلامت پوست و مو شما را حفظ کند
خواص روغن نارگیل دارای بسیاری از کاربردهای است که هیچ ارتباطی با خوردن آن ندارد.
بسیاری از افراد برای استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی و زیبایی پوست و مو خود از روغن نارگیل استفاده میکنند.
مطالعات روی افراد با پوست خشک نشان میدهد که روغن نارگیل میتواند رطوبت پوست را بهبود بخشد. همچنین میتواند نشانههای اگزما را کاهش دهد.
روغن نارگیل نیز میتواند مو را در مقابل آسیبها محافظت کند و یک مطالعه اثربخشی را به عنوان یک کرم ضد آفتاب نشان میدهد، که حدود ۲۰ درصد از اشعههای ماورای بنفش خورشید را مسدود میکند.
اسید چرب در روغن نارگیل می تواند عملکرد مغز را در مبتلایان به آلزایمر افزایش دهد
بیماری آلزایمر از شایعترین علل مرگ در سراسر جهان است و عمدتاً در افراد مسن رخ میدهد.
در بیماران آلزایمر، به نظر میرسد که توانایی کاهش استفاده از گلوکز برای انرژی در بخشهای خاص مغز وجود دارد. محققان پیش بینی کردهاند که کتون ها میتوانند یک منبع انرژی جایگزین برای این سلولهای مغزی ناسازگار و کاهش علائم آلزایمر را فراهم کنند.
.
مکمل های بدنسازی چربی سوزی
بیشتر مکملهای چربی سوز حاوی مواد محرک هستند. رژیم غذایی و ورزش اولین شرط لازم و ضروری برای چربی سوزی به شمار میآیند و اگر به درستی اجرا شوند، منجر به کاهش چربی میگردند.
با این وجود، ممکن است شما تمام این کارها را کرده و هنوز به میزان چربی سوزی دلخواه نرسیده باشید. در این زمان استفاده از مکمل های بدنسازی چربی سوزی اهمیت پیدا میکنند.
عارضه اصلی دوره چربی سوزی چیست؟
احساس خستگی شکایت اغلب ورزشکاران در دوره هیا کاهش وزن است. در زمانی که رژیم غذایی دارید این مورد طبیعی است و با تغییر کالری دریافتی و مصرف شده بدن شما به معنای واقعی کلمه سوخت کمتری خواهد داشت.
به همین علت هم است که اکثر چربی سوزها حاوی ترکیبات افزایش دهنده انرژی هستند تا با تحریک سیستم عصبی سطح انرژی را بالا نگهدارند.
چربی سوزهای مبتنی بر محرک شامل دوز کافی از کافئین بوده که به بالا بردن سطح انرژی کمک میکند.
یک اشتباه بزرگ
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بسیاری از ورزشکاران انجام میدهند این است که فکر میکنند، فقط کافی است که از یک مکمل چربی سوز قوی استفاده کنند و بعد از آن وزن از دست خواهند داد. آنها فکر میکنند که چربی سوز راه حل معجزهآسای است که آنها دنبالش بودند.
اما گرفتن رژیم غذایی با کالری محدود ۸۰ درصد از جنگ برای کاهش وزن است.
اگر شما میتوانید آن را انجام و ادامه دهید، پس ۸۰ درصد کار را انجام دادهاید. بقیه آن ورزش و زمان است و همچنین میتوانید از مکملها کمک اضافی دریافت کنید.
چربی سوز قوی بدنسازی میتواند به کاهش چربی کمک کند، اما فقط در صورتی که یک رژیم غذایی مناسب در کار باشد.
چربی سوزها به روشهای متنوعی اثر میگذارند. آنها میتوانند انرژی را افزایش دهند، به کاهش اشتها کمک کنند.
چربی را برای مصرف انرژی استفاده کنند، و حتی متابولیسم و دمای بدن شما را افزایش دهند که کالری بیشتری را در طول روز بسوزانید.
مواد تشکیل دهنده این مکمل ها کدامند؟
اغلب چربی سوزها شامل موادی چون فلفل قرمز، کافئین یا عصاره چای سبز است که کمک به تحریک سوخت و ساز بدن میکنند.
با مصرف این عناصر، شما در اصل میتوانید میزان کالری کل سوزانده شده را افزایش دهید حتی اگر این تاثیر نامحسوس باشد. با این حال، از آنجایی که کاهش وزن به میزان کالری دریافتی و مصرفی شما بستگی دارد، هرچیزی که باعث شود بیشتر کالری مصرف کنید به جای تساوی طرفین معادله، شما را به سمت کمک به کاهش وزن سوق میدهد. به همین ترتیب، فرمولاسیون عناصر تشکیل دهنده دیگر چربی سوزها که شامل استیل ال-کارنتین و چای سبز است، به بکارگیری بهتر چربی به عنوان سوخت در بدن میشود. این باعث شده که کار چربی سوزی را برای بدنتان آسانتر نماید.
ال کارنتین
ال کارنیتین از بهترین مکمل های بدنسازی چربی سوزی بوده و آمینو اسیدی است که به صورت طبیعی به عنوان واحدهای سازنده پروتئین در بدن ساخته میشوند.از این آمینو اسید برای مدتهای طولانی است که به عنوان بهبود دهنده عملکرد ورزشی استفاده میشود.
ال کارنیتین در انتقال اسیدهای چرب از جریان خون به درون میتوکندری بسیار کارآمد عمل میکند. به عبارت سادهتر شما با مصرف ال کارنیتین قادر خواهید بود تا از چربیها به شکل موثرتری در تامین انرژی بدن استفاده کنید
در دوره کات به دلیل اینکه ورزشکاران در مصرف کالریها محدود هستند، احساس خستگی امری رایج است، اما مصرف ال کارنیتین از طریق مهار تولید اسید لاکتیک در عضلات باعث میشود که استقامت عضلات بالاتر رود. اسید لاکتیک عامل ایجاد خستگیهای عضلانی است.
در طول تمرینات پر فشار بدن ضایعات متابولیک فراوانی تولید میکند، مانند گرما که از طریق عرق بدن دفع میشود. ال کارنیتین میزان تولید این ضایعات را کاهش میدهد که نتیجه آن تمرین بهتر و بیشتر و همچنین ریکاوری بهتر بعد از تمرین است.
اگرچه عوارض جانبی ال کارنیتین به ندرت مشاهده میشود اما میتواند باعث ناراحتیهای معده، اسهال و… شود.
آمینو اسیدهای شاخه دار از مکمل های بدنسازی چربی سوزی
آمینو اسیدهای شاخه دار در حقیقت واحدهای سازنده ماهیچهها هستند. آنها یک جز ضروری برای سنتز پروتئین بوده و حدود ۳۵% حجم ماهیچهها را تشکیل میدهند. بدن شما در دوره کات به دلیل کمبود کالری برای اینکه بتواند انرژی خود را تامین کند ابتدا به سراغ تجزیه ماهیچهها خواهد رفت. آمینو اسیدهای شاخهدار در این مقطع مخصوصا میتوانند بسیار به شما کمک کنند، زیرا با مصرف آنها در دوره کات میزان سنتز پروتئین بیشتر خواهد شد و اینگونه بدن میتواند در برابر تجزیه ماهیچهها مقاومت کند. مصرف آنها همچنین باعث خواهد شد که شما بتوانید با شدت بیشتری تمرینات خود را انجام دهید.
بهترین زمان مصرف آمینو اسیدهای شاخه دار زمانهای نزدیک به تمرین است.معمولا افراد نوع پودری آمینو اسیدهای شاخه دار را به نوع قرص آن ترجیح میدهند؛ زیرا میتوانند حین تمرین نیز به صورت نوشیدنی از آن استفاده کنند.
سی ال ای (CLA)
سی ال ای یک اسید چرب ضروری و از بهترین مکمل های بدنسازی چربی سوزی است که به دلیل خواص چربی سوزی خود دارای محبوبیت بسیار زیادی دارد.
سی ال ای به احتمال بسیار فراوان دارای هیچگونه عارضه جانبی نیست اگر حدود ۵-۱۰% کالری روزانه شما را تشکیل دهند؛ اما مصرف آن توسط زنان باردار توصیه نمیشود.
بهترین حالت مصرف (CLA) همراه وعدههای غذائی است. اگر مکمل (CLA) مصرفی شده در هر وعده حدود ۱ گرم است، میتوانید همراه وعدههای صبحانه، ناهار و شام خود مصرف کنید.
پروتئین وی
بهتر است از پروتئین وی ۱۰۰ درصد ایزوله با کربوهیدرات و شکر بسیار کم در طول دوره چربی سوزی خود استفاده کنید.
یک نکته مهم که نباید فراموش شود
استفاده از هرگونه مکمل تنها باید توسط دکتر متخصص یا مربی دارای مجوز فدراسیون ورزشی تجویز شود. استفاده خودسرانه و بدون مشورت با دکتر میتواند عواقب خطرناکی برای سلامتی داشته باشد.
در ضمن بهتر است خرید مکملها از مکانهای معتبر مانند داروخانهها انجام شود و از اصلی بودن مکمل مطمئن شوید، زیرا وجود مکملهای تقبلی در بازار شما را دچار مشکلاتی از جمله مشکلات کبدی و کلیوی و.. میکنند.
.
مثباگر چه کاهش وزن یک هدف برای بسیاری از مردم است، برخی افراد در تلاش برای به دست آوردن عضلات بیشتر و وزن گیری هستند.
صرف نظر از دلیل شما برای وزن گیری چیست، مهمترین مؤلفه افزایش وزن، مصرف کالری بیشتر از آنچه میسوزانید است.
بدن شما برای ایجاد عضله نیاز به کالری زیادی دارد. یکی از مهمترین مزایای مکمل گینر این است که در سطحهای مختلف کالری در دسترس هستند. به یاد داشته باشید که تطابق کالری مورد نیاز شما بسیار اهمیت دارد. اگر بیش از حد کالری دریافت کنید، ممکن است ناخواسته حجم تودههای چربی خود را به جای حجم عضلات افزایش دهید.
برای افرادی که در تلاش برای افزودن وزن و عضلات هستند، برخی مکملها مانند گینرها میتوانند مفید واقع شوند.
بر خلاف مکملهای پروتئینی معمولی، مکملهای بدنسازی گینر نه تنها غنی از پروتئین هستند بلکه کربوهیدرات و گاهی اوقات سایر مواد تشکیل دهنده مانند آمینواسید را هم دارند.
مکمل های بدنسازی گینر چیست؟
به کمک گینرها بدون هیچ مشکلی کالری مورد نیاز روزانه خود را دریافت میکنید. بسته به نوع محصول بین ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کالری در هر وعده دریافت خواهید کرد.
مکمل های گینر کمک کننده به افزایش وزن، مکملهای غذایی هستند که با رساندن انرژی مازاد بر موادغذایی موجود در رژیم، به افزایش وزن فرد کمک میکنند.
از این نوع مکمل، ترکیبات و برندهای متفاوتی در بازار عرضه میشوند که بیشتر به صورت پودر بوده و ورزشکاران مصرف کنندگان اصلی این مکملها هستند.
مواد تشکیل دهنده مکمل گینر
پایه ترکیب این نوع مکمل را کربوهیدرات یا قند تشکیل میدهد و بسته به نوع گینر، مقادیری پروتئین، چربی، ویتامینها و موادمعدنی نیز در آنها وجود دارد.
هدف اصلی افرادی که از مکمل های بدنسازی گینر استفاده میکنند، افزایش و نگهداری وزن و همچنین افزایش حجم عضلات در ورزشکاران بدنساز است.
گینر خوب مکملی است که از پروتئین های باکیفیت تر مثل پروتئین وی تشکیل شده باشد همچنین کربوهیدرات بکار رفته در آن سریع هضم شود و تنوع آمینو اسیدها و ویتامین ها در آن زیاد باشد.
یکی از مزایای مکمل گینر که باعث شده است محصولی منحصر به فرد باشد، وجود چربی های سالم در فرمول آن است. این چربیها باعث میشود تا با افزایش حجم عضلات همچنان لاغر بمانید. این چربیها به عنوان بهترین مواد مغذی محسوب میشوند، اما باید در انتخاب آنها دقت کافی داشته باشید. گینرهایی را انتخاب کنید که حاوی تری گلیسیریدهای زنجیرهای به مقدار متعادل و کمترین مقدار چربیهای اشباع شده باشد.
پرو گینر اپتیموم نوتریشن
پرو گینر اپتیموم نوتریشن یا مس برای افزایش وزن مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین این محصول دارای ویتامینها و مواد معدنی زیادی است و به صورت ویژه برای افزایش وزن بدون چربی با فرمولاسیون جدید تولید شده است.
پرو گینر با دارا بودن ۶۰ گرم پروتئین و ۸۵ گرم کربوهیدرات، بیشتر برای افزایش توده خالص عضلانی است. سریوس مس در مقایسه با آن، پروتئین کمتر (۵۰ گرم) و کربوهیدرات بیشتری (۲۵۴ گرم) دارد. این مکمل گزینه مناسبی برای افرادی است که در افزایش وزن مشکل دارند یا سبک زندگیشان بسیار فعال است. اکثر پودرهای پروتئین وی، ۳۰ گرم یا کمتر از ۳۰ گرم پروتئین دارند. در حالی که میزان کربوهیدرات آنها در هر وعده معمولا کمتر از ۱۰ گرم است.
این در مورد پودر پرو گینر اپتیموم نوتریشن نیز صدق میکند (۲۴ گرم پروتئین، ۵ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم چربی).
این محصول انتخابی مناسب برای افرادی است که میخواهند مصرف پروتئین را بالا برده اما کربوهیدرات و کالری دریافتی را افزایش ندهند. هر وعده از پرو گینر اپتیموم نوتریشن سرشار از فیبر رژیمی و کلسترول کم است. همچنین ترکیب منحصربه فردی از ۲۶ ویتامین و مواد معدنی ضروری است. ترکیب پروتئین عضلهساز این مکمل نیز شامل ۶ نوع پروتئین مختلف است. وی هیدرولیزشده به سرعت توسط بدن هضم میشود. در حالیکه پروتئین وی کنسانتره، قیمت محصول را مقرون به صرفه و سطح پروتئین را بالا نگه می دارد.
مس بیس دوبیس
مکمل بدنسازی مس بیس دوبیس مخصوص افزایش وزن و افزایش حجم عضلات است. مکملهای افزایش وزن، با ترکیب پروتئین زیاد، چربی کم و میزان متوسط کالری که از کربوهیدراتها تامین میگردد؛ تشکیل شدهاند. کربوهیدرات ۶۰ درصدی موجود در مس بیس منجر به افزایش ذخایر گلیکوژن عضلات و افزایش انرژی ورزشکار گردیده همچنین از افت قند خون ورزشکاران جلوگیری مینماید.
سطح آمینو اسیدهای خون پس از مصرف مس بیس به دلیل داشتن پروتئین وی ۳۰ درصدی، بالا میرود. عضلات، پروتئین مورد نیاز خود را سریعتر دریافت کرده و تسریع در حجیم شدن ماهیچهها را به دنبال خواهد داشت. مس بیس دوبیس را میتوان با نوشیدنی مورد علاقه ترکیب و نوشید.
بهترین زمان های مصرف
مصرف شیک گینر بلافاصله پس از اتمام تمرین که شامل ۲۰ الی ۳۰ گرم پروتئین و کربوهیدرات باشد منجر به آب رسانی بدن شده، سطح گلیکوژن را حفظ میکند، مواد مورد نیاز برای بازسازی عضلات را تأمین کرده و همچنین وجود کربوهیدرات منجر به تأمین انرژی مورد نیاز میشود.
اکثر گینرها اغلب شامل ترکیبی از پروتئینها، چربیها و کربوهیدراتها هستند. مقدار این ترکیب برای هر محصول متفاوت خواهد بود. منابع پروتئینی مشترک شامل وی، کازئین، سویا و یا پروتئینهای گیاهی است. هیچ منبع استانداردی برای چربی مشخص نشده است، اما اکثر شرکتها بذر کتان را ترجیح میدهند. کربوهیدراتها نیز اغلب شامل دکستروز، مالتودکسترین و یا ذرت مومی هستند.
استفاده از گینر صبح پس از بیدار شدن
بدن که در طول شب به میزان ۶-۹ ساعت استراحت کرده و فاقد مواد مغذی بوده
قبل تمرین
علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای ورزشی موجب جلوگیری از حس گرسنگی در حین فعالیت جسمانی میشود.
حین تمرین
مصرف مواد قندی به هنگام فعالیت منجر به افزایش کمتری در گلوکز خون و انسولین شده و واکنشی را که سبب سقوط ناگهانی گلوکز خون شود، کاهش میدهد.
بعد تمرین و استفاده از گینر
موجب ذخیره مجدد گلیکوژن عضلانی شده و در نتیجه از ایجاد حس خستگی ناشی از فعالیتهای شدید و سنگین ورزشی به طور قابل توجهی خواهد کاست و بسیار مهم است. تا ۱٫۵ ساعت بعد تمرین حتما کربوهیدرات مصرف کنید.
.
رژیم شیر چیست؟ یعنی نوعی رژیم غذایی که در آن، یک گالن یا معادل ۴.۵۵ لیتر شیر پرچرب را در طول روز مصرف کنید. البته این مقدار شیر در کنار رژیم غذایی همیشگیتان استفاده میشود. این رژیم، برنامهای سریع برای کاهش وزن است و برای وزنهبردارانی که میخواهند در کوتاهمدت، عضله سازی کنند هم مفید واقع میشود. با خوردن روزانه، یک گالن یا ۴.۵۵ لیتر شیر میتوان وزن را کم کرد. چنین فرایندی معمولا از دو تا هشت هفته طول میکشد. برای شروع چنین رژیمی نیاز به شناخت دقیقتر آن، عوارض جانبی احتمالی و نکات ایمنی در طول رژیم وجود دارد.