لاغری و تناسب اندام

بهترین و قویترین وبلاگ لاغری و تناسب اندام

لاغری و تناسب اندام

بهترین و قویترین وبلاگ لاغری و تناسب اندام

رژیم غذایی مناسب برای سلامت روده

.

وجود باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی برای برخورداری از وضعیت جسمی سالم حائز اهمیت است.

به گزارش بلوبری اسلیم به نقل از ایسنا، باکتری‌های مفید به بدن کمک می‌کنند که مواد مغذی را از خوراکی‌ها استخراج کرده و سیستم ایمنی را در مقابله با التهاب و بسیاری از بیماری‌های مرتبط با آن بهبود دهد.

نتایج بررسی متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در سیاتلِ آمریکا نشان می‌دهد رژیم غذایی گیاهی، مطلوب‌ترین اثرگذاری را روی میکروب‌های روده دارد زیرا خوراکی‌های گیاهی، باکتری‌های روده را در سیستم گوارشی تغذیه می‌کند.

آنها همچنین دریافتند رژیم غذایی که حاوی ۱۸۰۰ کالری در روز باشد بهترین گزینه است. این درحالیست که رژیم غذایی معمول آمریکایی‌ها حاوی ۳۰۰۰ کالری است و با افزایش وزن و بیماری‌های مزمن مرتبط است. علاوه براین، رژیم غذایی گیاهی به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند.

گنجاندن خوراکی‌های گیاهی در رژیم غذایی روزانه به معنی این نیست که بلافاصله فرد رژیم گیاهخواری در پیش گیرد. ابتدا باید مصرف خوراکی‌هایی را شروع کرد که به طور ویژه برای روده مناسب هستند، یعنی سرشار از مواد مغذی و انواع مختلفی از فیبر هستند که باکتری‌های سالم و مفید را تولید می‌کنند.

به گزارش هلث‌دی نیوز، از جمله خوراکی‌هایی که تعداد باکتری‌های مفید روده را افزایش می‌دهد می‌توان به موز، ذغال‌اخته آبی (بلوبری)، گیاه مارچوبه، تره فرنگی، پیاز، سبزیجاتی همچون کلم بروکلی و کلم، انواع لوبیاها و خوراکی‌های حاوی پروبیوتیک اشاره کرد.

شنا با معده پر ممنوع

.

تابستان که می‌شود آب‌تنی و شناکردن به یکی از تفریحات پرطرفدار مردم تبدیل می‌شود؛ هر کسی دوست دارد در این هوای داغ خودش را به دریا، استخر یا رودخانه‌ای برساند و به اصطلاح تنی به آب بزند و داغی تابستان را در بدنش کمتر کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند ،شنا به‌عنوان یک تفریح و ورزش در فصل‌های گرم‌ سال طرفداران زیادی دارد، به‌خصوص شناکردن در آب دریا و نوار ساحلی کشور در این ماه‌ها بسیار است. هر‌سال تعداد زیادی از هموطنان برای گذراندن اوقات فراغت در بیش از ۷۰۰ کیلومتر نوار ساحلی شمال کشور دل به دریا زده و برای شنا از آب دریا استفاده می‌کنند.

این لذت تابستانی اما بدون رعایت‌نکردن نکات ایمنی هنگام شنا، می‌تواند به بدترین خاطرات زندگی افراد تبدیل شود. دریا همانقدر که زیبا و وسیع و آرام است، بی‌رحم هم است. عدم رعایت نکات ایمنی، شنا در خارج از محدوده‌های مجاز و سالم‌سازی شده و آشنانبودن به فن شنا همه ساله باعث غرق‌شدگی و جان‌باختن تعداد قابل توجهی از مسافران تابستانی سواحل کشور می‌شود.

با این‌که مکان‌های ایمن برای شنا در تمام نوار ساحلی شمالی کشور مشخص شده و نکات مهم شنای ایمن توسط نجاتگران و مسئولان ایمنی سواحل به گردشگران گوشزد می‌شود، اما باز هم اخبار غم‌انگیز غرق‌شدن تعدادی از مردم را می‌شنویم.

اهمیت این مسأله به قدری است که امسال پویش ملی شنای ایمن راه‌اندازی شده است؛ پویشی که محورهای مختلف مثل رعایت اصول ایمنی در کنار دریا، نشانه‌های غرق‌شدگی، قوانین استخرها، مکان‌های ممنوع شنا، رعایت اصول ایمنی در استخرها و جریان‌های شکافنده یا مرگبار دریا را شامل می‌شود.

جالب است بدانید آشنانبودن به فن شنا و تفاوت‌های شنا در دریا، استخر و دیگر محیط‌های آبی، مهمترین عامل تاثیرگذار در غرق‌شدگی است. در کنار بسیاری از رودها و سدها و نواحی ساحلی، تابلوهایی با عنوان «شناکردن ممنوع» نصب شده؛ اما ماجراجویی، بی‌فکری یا حماقت باعث می‌شود بسیاری از افراد بدون توجه به این تابلو‌ها و هشدارها وارد آب شده و در شرایطی گرفتار شوند که کسی نتواند به آنها کمک کند. نکات مهم و کاربردی و استاندارد برای شنای ایمن را در ادامه از زبان مانی علی‌اصغری، معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر استان گیلان که مدرس و نجات غریق درجه یک جمعیت هلال‌احمر است، می‌توانید بخوانید.

غریق نجات باید خشک بماند!
این یک قانون جهانی است؛ افرادی که می‌خواهند کار نجات در دریا یا سیلاب را انجام دهند تا جایی که امکان دارد نباید خودشان خیس شوند؛ برخلاف ذهنیت اشتباهی که فکر می‌کنیم نخستین کار این است که خودمان برای نجات به داخل آب برویم.

زمانی که در آب قرار دارید، به‌دلیل آن‌که از پوست بدن شما حرارت خارج می‌شود، بدن سوخت و ساز خود را بیشتر و از انرژی ذخیره‌شده استفاده می‌کند تا انرژی مصرف‌شده را جبران کند.

به همین دلیل در آب پنج درجه سانتیگراد فرد نزدیک به سه ساعت و در آب ١٢ درجه سانتیگراد پنج ساعت زنده می‌ماند. بنابراین معمولا توصیه می‌شود افرادی که کار نجات در سیلاب و دریا را انجام می‌دهند، خود را خیس نکنند و از ابزارهایی برای نجات فرد غریق استفاده کنند. این ابزار شامل حلقه نجات، عصا، گوی نجات، کمربندهای اسفنجی یا هر وسیله دیگری است که بتوان با استفاده از آن به فرد غریق دسترسی پیدا کرد.

همچنین می‌توان در دریا از قایق موتوری و جت اسکی استفاده کرد، اما با توجه به این‌که ممکن است چنین امکاناتی در سواحل ایران به‌وفور یافت نشود یا هزینه آن زیاد باشد، فردی باید کار نجات غریق را انجام دهد که دوره‌های آن را طی و گواهینامه آن را دریافت کرده باشد.

در سواحل شمال از این موارد بسیار رخ می‌دهد که برادر برای نجات برادر می‌رود و هر دو غرق می‌شوند، زیرا هیچ‌کدام از آنها آشنا به فنون شنا نیستند. آب تنها ماده‌ای است که مدام درحال تغییر است و نمی‌توان تغییرات آن را پیش‌بینی کرد و اتفاقات در آن به‌صورت لحظه‌ای پیش می‌آید، بنابراین ممکن است هر لحظه دچار حادثه‌ای در آن شوید.

شنا با معده پر ممنوع
علت دیگر این است که معمولا افراد شنا را بعد از خوردن غذا انجام می‌دهند. پس از خوردن غذا، حجم عظیمی از خون به سمت معده می‌رود تا انرژی غذا را در بافت‌های بدن پخش کند. همچنین افراد پس از خوردن غذا دچار خواب‌آلودگی می‌شوند و با همین فشار ناشی از غذا به سمت شنا می‌روند.

خستگی بدن، نداشتن تسلط کامل روی اندام‌های بدن و همچنین فشار معده بر پرده دیافراگم که باعث کندی تنفس می‌شود، می‌تواند موجب غرق‌شدن شود. همچنین یکی دیگر از علل اصلی در غرق‌شدن هول‌کردن افراد و ازدست‌دادن آرامش برای تصمیم‌گیری است.

نبود دید کافی یکی دیگر از عوامل موثر در غرق‌شدن است. برای مثال شناکردن در ساعت‌های پرنور زمانی که نور خورشید زیاد است، باعث می‌شود فرد هنگام شنا دید واضحی از عمق آب و فاصله از ساحل نداشته باشد. جریانی در دریای شمال است به نام جریان آب کِشنده؛ این جریان افراد را به داخل آب می‌کشاند. متاسفانه افراد از این جریان آگاهی ندارند و آن را نمی‌بینند.

خشکی اول و دوم را بشناس
غرق‌شدن در سواحل شمالی کشور نسبت به سواحل جنوبی به چند دلیل بیشتر است. آب شور نسبت به آب شیرین بویانسی مثبت دارد و از غرق‌شدن جلوگیری می‌کند، اما در آب شیرین میزان غرق‌شدن بیشتر است.

در سال‌های گذشته به دلیل پیشروی آب دریا به سمت ساحل، برخی مناطق مانند چاه و پلاژهای ساحلی به زیر آب رفته‌ است. در این وضع، دو خشکی به وجود آمده است؛ خشکی اول و خشکی دوم. افرادی که برای شنا به این مناطق می‌روند، ممکن است ناگهان در حلقه‌های چاه فرو بروند یا در بقایای ساختمانی گیر کنند و در آن فرو بروند و غرق شوند. پس مورد موثر دیگر در غرق‌شدگی، آگاهی‌نداشتن به خشکی اول و خشکی دوم است.

زمانی که فرد وارد خشکی اول می‌شود به یک گودال بزرگ می‌رسد، پس از آن به خشکی دوم وارد می‌شود. هنگامی که ناگهان زیر پای فرد خالی می‌شود، تعادلش را از دست می‌دهد و حجم زیادی از آب را قورت می‌دهد. در این شرایط، اگر فرد بتواند با بینی نفس بکشد و کمی تلاش کند، می‌تواند جان خود را نجات دهد.

پیشگیری از خطر کار سختی نیست
در سواحل خزر، مناطق حفاظت‌شده‌ای وجود دارد با عنوان طرح دریا؛ منطقه‌ای که در ابعاد مختلف مشخص شده است و در آن نجات‌غریق‌ها و قایق‌های نجات وجود دارد، بنابراین افراد باید در طرح‌ها شنا کنند، زیرا نجات‌غریق‌های حرفه‌ای در این مناطق حضور دارند و با کوچکترین خطر می‌توانند به نجات افراد بشتابند.

شناگران باید به تابلوهای اخطار توجه داشته باشند و در مکان‌هایی که تابلوی شنا ممنوع ندارد، شنا کنند. برخی از روزها پرچم‌هایی کنار دریا نصب می‌شود. این پرچم‌ها قرمز، مشکی یا زرد است.

پرچم قرمز و مشکی نشان‌دهنده منطقه شنا ممنوع است و افراد نباید در آن مکان‌ها شنا کنند.در آب‌های کولاک به‌خصوص دریای خزر، یعنی آبی که مواج است و کف سفید تولید می‌کند، جریان کِشنده فوق‌العاده زیادی وجود دارد. بسیاری از افراد که دچار غرق‌شدن می‌شوند، تمایل دارند موج‌سواری کنند، در نتیجه در امواج گیر می‌کنند و غرق می‌شوند.

اگر قرار است خانواده‌ها برای سفر به مناطق ساحلی بروند، مهمترین فاکتوری که باید در نظر داشته باشند این است که ‏از پیش‌بینی شرایط جوی و آب‌وهوایی مقصد آگاهی داشته باشند.

برای مثال آیا زمانی که در منطقه ساحلی هستند، دریا مواج است؟ وزش بادهای ‏ساحلی، طوفان، بارش، رعد و برق و وقوع سیل مواردی است که هشدارهای آنها از طریق رسانه‌های جمعی، رادیو و تلویزیون ‏داده می‌شود. مسافران اگر به مناطقی که طرح سالم‌سازی دارد، مراجعه کنند، پرچم‌ها کاملا برافراشته است و در صورتی ‏که شرایط جوی نامناسب باشد، از شنا منع می‌شوند.

نشانه‌های غرق‌شدگی و روش احیا
قورت‌دادن ناگهانی آب دریا باعث می‌شود که فرد تمرکز خود را از دست بدهد و غرق شود. بیشتر غریق‌هایی که از آب بیرون آورده می‌شوند، ریه خشکی دارند. در شرایط عادی زمانی که فرد آب را قورت می‌دهد، اتفاقی برایش رخ نمی‌دهد اما در دریا زمانی که ناگهان آب وارد گلوی شناگر می‌شود، رفلکس منفی رخ می‌دهد و عضلات قفل می‌شود؛ در این حالت تنفس مختل می‌شود و در نتیجه اولین آبی که فرد قورت می‌دهد، به حنجره، ریه و نای وارد و موجب خفگی می‌شود.


اگر غریقی از آب بیرون آورده شود و کف صورتی‌رنگ در دهانش باشد، نشانه آن است که فرد به‌تازگی غرق شده است؛ بنابراین می‌توانید آن را با یک CPR ساده احیا کنید. در قدیم اعتقاد بر آن بود که آب را از ریه و معده غریق خارج کنید، اما امروزه این فرضیه منسوخ شده است. غریق آب شور و آب شیرین تفاوت چندانی در احیا ندارند. در بحث CPR قانون روز دنیا آن است که ابتدا ماساژ قلبی شروع و سپس تنفس مصنوعی انجام شود. غرق‌شدن تنها موردی است که ابتدا تنفس مصنوعی داده می‌شود سپس CPR آغاز می‌شود.

چطور در شناگاه‌های ایمن شنا کنیم؟
بهار امسال، باران بی‌وقفه بارید و آن‌طور که مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای البرز گفته، میزان آب رودخانه‌ها و قدرت آنها ۲.۵ برابر افزایش یافته است. این درحالی است که برخی از افراد هشدار جدی ممنوعیت شنا در رودخانه‌ها را جدی نمی‌گیرند و در عین حال، رودخانه‌ها هم بی‌رحمانه و بی‌امان قربانی می‌گیرند. نمونه‌اش رودخانه‌ کرج که در این مدت ۱۶ نفر را به کام مرگ کشیده است. با این اوصاف، بهترین‌جا برای شنا کردن شناگاه‌ها یا همان محل‌های قانونی تعیین‌شده‌ برای شناست، اما در شناگاه‌ها، چطور ایمن شنا کنیم؟

 

کاهش سریع فشار خون بالا با این مواد غذایی!

.

بسیاری از ریسک فاکتورهای فشار خون بالا از کنترل شما خارج هستند، مانند سن، پیشینه‌ی خانوادگی، جنسیت و نژاد. اما عواملی هم وجود دارند که می‌توانید کنترل‌شان کنید مانند ورزش و رژیم غذایی.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از نبض ما، فشار خون بالا یا پُر فشاری خون، بیماری است که در آن، خون به دیواره‌ی شریان‌ها فشار وارد می‌کند.

فشار خون بالا می‌تواند به مرور زمان به رگهای خونی آسیب زده و منجر به بیماری‌ قلبی، بیماری کلیوی، سکته مغزی و سایر مشکلات شود.

فشارخون بالا را قاتل خاموش می‌نامند زیرا علامتی نداشته و ممکن است سالها، تشخیص داده نشده و درمان نشده باقی بماند. رژیم غذایی که می‌تواند فشار خون را کنترل کند، تغذیه‌ای سرشار از پتاسیم، منیزیم، فیبر و کم نمک است.


طرز تهیه غذا برای فشار خون بالا

رژیم غذایی پُر از نمک، در بسیاری از افراد موجب افزایش فشار خون می‌شود. در واقع شما هر چه سدیم یا نمک کمتری مصرف کنید، کنترل بهتری روی فشار خون‌تان خواهید داشت. برای کاهش سدیم در رژیم غذایی‌تان، پیشنهادهایی برای‌تان داریم:

یک دفترچه‌ی یادداشت برای پیگیری میزان نمک در غذاهایی که می‌خورید داشته باشید.

سعی کنید روزانه کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم نمک (حدود ۱ قاشق چایخوری) مصرف کنید. از پزشک‌تان بپرسید آیا لازم است مصرف نمک‌تان را به کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهید؟

برچسب مواد غذایی
برچسب‌های غذایی روی بسته‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید.

غذاهایی را انتخاب کنید که حاوی ۵ درصد یا کمتر از میزان مجاز روزانه نمک باشند.
از خوردن غذاهایی که دارای ۲۰ درصد یا بیشتر از میزان مجاز روزانه نمک هستند اجتناب کنید.
از مصرف غذاهای کنسروی، فرآوری شده، گوشت‌های آماده و فست فودها اجتناب کنید.
از ادویه‌های و چاشنی‌های بدون نمک استفاده کنید.

اسفناج درمان فشارخون بالا

پتاسیم به کلیه‌های‌تان کمک می‌کند تا سدیم بیشتری از طریق ادرارتان دفع شود، در نتیجه فشار خون‌تان کاهش خواهد یافت. سبزیجات برگدار که سرشار از پتاسیم هستند شامل اسفناج، کاهو، آروگولا، کلم برگ، برگ شلغم، برگ کلم برگ، برگ چغندر، برگ چغندر سوئیسی می‌شود.

سبزیجات کنسرو شده معمولا نمک افزوده دارند. اما سبزیجات منجمد به اندازه‌ی سبزیجات تازه حاوی مواد مغذی هستند. شما همچنین می‌توانید این سبزیجات را با موز و شیر بادام ترکیب کنید تا آبمیوه‌ای سالم و شیرین و سبز داشته باشید.


سالمون، ماهی‌های سرشار از امگا ۳

ماهی‌ منبع عالی پروتئین کم چرب است. ماهی‌های چرب مانند ماکرل و سالمون غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که می‌تواند فشار خون را پایین آورده، التهاب را کاهش داده و تری گلیسرید را هم پایین بیاورد.

علاوه بر این منابع، ماهی قزل آلا حاوی ویتامین D است. غذاهای بسیار معدودی دارای ویتامین D هستند و این ویتامین هورمون مانند، دارای ویژگی‌هایی است که می‌‌تواند باعث کاهش فشار خون شود.

خواص ماهی تازه

یکی از مزایای ماهی این است که به راحتی طعم‌دار شده و آماده‌ی خوردن می‌شود. می‌توانید فیله‌ی سالمون را در فویل قرار داده و به آن ادویه‌ و لیموترش و روغن زیتون بزنید و آن را در فری که از قبل گرم شده در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
لبو و کاهش فشارخون

لبو سرشار از نیتریک اکسید است که می‌تواند به باز کردن رگها و کاهش فشار خون کمک کند. همچنین محققان دریافتند نیترات موجود در آب لبو، فشار خون افراد تحت آزمایش را در عرض ۲۴ ساعت کاهش داده بود.

شما می‌توانید خودتان آب لبو تهیه کنید یا اینکه فقط آن را بپزید و بخورید. لبوی برشته یا سرخ شده همراه سبزیجات لذیذ و خوشمزه است. همچنین می‌توانید لبو را به صورت چیپس تهیه کنید. وقتی با لبو سر و کار دارید مراقب باشید چون آب آن می‌تواند دست‌ها و لباس‌تان را لک کند.


رابطه زنجبیل و فشارخون بالا

زنجبیل می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند و همانطور که پژوهش‌ها نشان داده زنجبیل، جریان خون را بهبود داده و عضلات اطراف رگهای خونی را شل می‌کند.

زنجبیل معمولا در غذاهای آسیایی کاربرد دارد و ماده‌ای چند کاره است که می‌توانید آن را به شیرینی‌ها و نوشیدنی‌ها نیز اضافه کنید. زنجبیل تازه را خرد یا آسیاب کرده و به خوراک سبزیجات، سوپ‌ها، نودل، دسرها و یا چای‌تان اضافه کنید.
این چاشنی تند می‌تواند کارهایی فراتر از طعم دادن به غذاهای‌تان انجام دهد. سیر می‌تواند با شل و فراخ کردن رگهای خونی، فشار خون شما را کاهش بدهد.

تاثیر سیر بر فشار خون بالا

می‌توانید سیر تازه را به بسیاری از رسپی‌های مورد علاقه‌تان اضافه کنید. اگر طعم تند سیر چندان باب طبع‌تان نیست، می‌توانید ابتدا آن را تفت دهید و بعد در غذا استفاده کنید. اگر به طور کلی با خوردن سیر مشکل دارید می‌توانید مکمل آن را مصرف کنید.


کنترل فشار خون بالا با آب انار

انار میوه‌ای پُر خاصیت است که هم می‌توانید از خود میوه لذت ببرید و هم از آب آن. مطالعه‌ای نشان داد که نوشیدن یک فنجان آب انار یک بار به مدت چهار هفته و یک بار در روز در عرض مدت کوتاهی فشار خون را کاهش می‌دهد.

آب انار، نوشیدنی بسیار خوش طعمی برای یک صبحانه‌ی سالم می‌تواند باشد. اگر می‌خواهید از آب میوه‌های آماده استفاده کنید، حتما نوع بدون قند اضافی آن را تهیه کنید، چون قند می‌تواند فواید انار را بی‌اثر کند.


ریحان و کنترل فشارخون بالا

ریحان گیاهی خوش طعم و بوست که در با بسیاری از غذاها جور در می‌آید. ریحان می‌تواند فشار خون‌تان را پایین بیاورد.

افرودن ریحان تازه به رژیم غذایی، ساده و بی‌دردسر است. در گلدان آشپزخانه‌تان این گیاه را پرورش بدهید و نگهداری کنید تا همیشه بتوانید از برگ‌های تازه‌ی آن در پاستا، سوپ‌ها، سالادها و خوراک‌های دیگر استفاده کنید.

 

با افزایش چربی قهوه‌ای، به جنگ چاقی بروید!

.

چربی قهوه‌ای، نوعی بافت چربی در بدن انسان است که با سوزاندن چربی و قند در دماهای پایین و سرما، موجب ایجاد گرما بدون لرزش می‌شود. طی این فرآیند، چربی قهوه‌ای انرژی مصرف می‌کند. بنابراین افزایش چربی قهوه‌ای بدن به عنوان راه حلی برای بهبود وضعیت وزن و چاقی پیشنهاد می‌شود.

تا چند سال گذشته، دانشمندان معتقد بودند که این چربی به میزان 5% در بدن نوزادان وجود داشته و به مرور با فرارسیدن بزرگسالی ناپدید می‌شود. اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند که مقدار ناچیزی از این چربی در بدن افراد باقی مانده و در ناحیه شانه‌ها و اطراف گردن وجود دارد.

راهکارهایی برای افزایش کارایی بافت چربی قهوه‌ای

1. دمای محیط زندگیتان را کاهش دهید.

کنترل دمای محیط، در دهه‌های اخیر، با استفاده از سیستم‌های تهویه جدید و کارآمد، یکی از دلایل اضافه وزن و چاقی در دنیا به شمار می‌رود.

از آنجا که چربی قهوه‌ای در دمای پایین محیط با مصرف چربی و بدون ایجاد لرزش بدن را گرم می‌کند، بنابراین به نظر می‌رسد کاهش دمای محیط باعث کنترل وزن در دراز مدت می‌شود.

حتی برخی متخصصان معتقدند دوش آب سرد نیز به فعالیت چربی قهوه‌ای کمک می‌کند.

2. فعالیت بدنی و ورزش

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که پروتئین در بدن انسان، با انجام فعالیت بدنی به شکل ورزش، چربی سفید را به چربی قهوه‌ای تبدیل می‌کند.

علاوه براین، متخصصان همواره جهت کاهش وزن و کنترل چاقی فعالیت بدنی را توصیه می‌کنند که به مصرف چربی‌های اضافی بدن منجر می‌شود. بنابراین چنانچه فرضیه تبدیل چربی سفید به قهوه‌ای صحت داشته باشد، مزایای ورزش در کنترل وزن چندین برابر خواهد بود.

3. استفاده از مواد غذایی که فعالیت چربی قهوه‌ای را افزایش می‌دهند.

یکی دیگر از راه‌های افزایش فعالیت چربی قهوه‌ای، مصرف برخی مواد غذایی است. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ماده مؤثر موجود در فلفل قرمز که با نام کاپسایسین شناخته می‌شود، باعث افزایش سوخت و ساز بدن فرد می‌شود.

تأثیرات مصرف فلفل قرمز همراه با پیروی از رژیم غذایی لاغری، بهتر مشخص می‌شود. چرا که با کاهش انرژی مصرفی از طریق غذا، به مرور بدن انسان به این شرایط عادت کرده، سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد و در نهایت موجب توقف کاهش وزن می‌شود.

اما برخی تحقیقات از اثر این ماده بر افزایش چربی قهوه‌ای، افزایش انرژی مصرفی و ادامه کاهش وزن در هنگام مصرف فلفل قرمز حمایت می‌کنند.

ترکیبات مشابه کاپسایسین که در فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل وجود دارند نیز ممکن است اثرات افزایش دهنده چربی قهوه‌ای و چربی سوزی داشته باشند.

علاوه بر این تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که مصرف قهوه‌های دارای کافئین به چربی سوزی کمک می‌کند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این چربی سوزی حاصل تأثیر کافئین بر چربی قهوه‌ای بدن است.

سایر مواد غذایی که ممکن است بر بافت چربی قهوه‌ای تأثیرگذار باشند شامل موارد زیر است:

مرکبات تلخ مانند گریپ فروت

زیتون

روغن زیتون

۴ فایده شگفت‌انگیز دوش آب سرد و نحوه انجام آن

.

اگر یک دوش آب داغ اولین چیزی است که هر روز صبح، بعد از بیدار شدن از خواب تمایل دارید انجام دهید، شما تنها نیستید. اما چرا همیشه زمان خستگی‌ها با این جمله مواجه می‌شویم: “یک دوش آب گرم بگیر تا سرحال بشی، و کمتر راجع‌ به فواید دوش گرفتن با آب سرد صحبت می‌شود؟؟؟

دوش آب سرد چیست؟

دوش آب سرد یعنی حمام کردن با آبی که دمای آن زیر ۲۱ درجه سانتی‌گراد باشد.

آب‌درمانی یا هیدروتراپی، قرن‌هاست برای بالا بردن توان بدن در مقابله با شرایط سخت استفاده می‌شود که یکی از نتایج آن می‌تواند مقاوم‌تر شدن بدن در برابر استرس باشد.

فواید دوش آب سرد

1. افزایش اندروفین‌ها

یکی از روش‌های درمان افسردگی که به تازگی محبوب شده، آب درمانی است. طبق تحقیقات انجام شده، ۵ دقیقه دوش آب سرد، به تعداد ۲ تا ۳ بار در هفته، می‌تواند سبب بهبود علائم افسردگی شود.

برای افراد مبتلا به افسردگی، دوش آب سرد می‌تواند به عنوان نوعی درمان الکتروشوک (electroshock therapy) خفیف عمل کند، به این صورت که آب سرد، ایمپالس‌های عصبی را به مغز شما می‌فرستد، مغز را تحریک می‌کند و در نهایت سبب افزایش سطح هوشیاری و سطح انرژی شما می‌شود.

علاوه بر آن سبب ترشح هورمون اندورفین، که به آن هورمون شادی هم می‌گویند، می‌شود، در نتیجه باعث ایجاد حس و حال خوب و خوشی در شما خواهد شد.

دوش آب سرد نمی‌تواند یک درمان اصلی و عمده برای هر بیماری باشد، اما می‌تواند به بهبود علائم و سلامتی شما کمک کند.

2. کمک به بهبود متابولیسم بدن

چربی سفید، همان چربی است که با چاقی و بیماری‌های قلبی ارتباط دارد، اما چربی قهوه‌ای، چربی است که همه ما از بدو تولد داشته‌ایم. طبق تحقیقات انجام شده، چربی قهوه‌ای، نقش مهمی را در سلامت یک فرد بالغ ایفا می‌کند، در واقع اگر سطوح سالمی از چربی قهوه‌ای داشته باشید، به این معنی است که سطوح سالمی از چربی سفید نیز خواهید داشت.

چربی قهوه‌ای با قرار گرفتن در معرض دمای پایین فعال می‌شود.

افرادی که چاق هستند نمی‌توانند به راحتی با گرفتن دوش آب سرد، بدون اینکه دیگر عوامل اثرگذار در چاقی‌شان مثل پرخوری و غیره را تغییر دهند، وزن کم کنند، اما دوش آب سرد، به تعداد 2 یا 3 بار در هفته، می‌تواند به افزایش سوخت و ساز بدن کمک کند که این امر با گذشت زمان و انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی، به مبارزه با چاقی کمک می‌کند.

تحقیقات در مورد اینکه دقیقاً دوش آب سرد چگونه می‌تواند به افراد در کاهش وزن کمک کند، هنوز پاسخ مشخصی نداده است.

3. بهبود گردش خون

شاید دوش آب سرد احساس ناخوشایندی به شما دهد، اما می‌تواند سبب افزایش انرژی شما شود و شما را سرحال بیاورد. دلیل آن این است، آبی که دمایش از دمای طبیعی بدن کمتر است باعث می‌شود که بدن برای حفظ دمای اصلی خودش بیشتر فعالیت کند، در نتیجه این حالت، بدن را آماده‌تر کرده و انرژی شما را بالاتر می‌برد.

تحقیقات نشان داده‌اند که دوش آب سرد، می‌تواند به درمان آسیب‌های ورزشی نیز کمک کند. این همان دلیلی است که وقتی دچار ضربه یا کوفتگی می‌شویم برای کاهش التهاب، روی آن یخ می‌گذاریم، زیرا وقتی که دمای یک قسمت از بدن را پایین می‌آوریم سرعت حرکت خون گرم و پر اکسیژن را به آن ناحیه افزایش می‌دهیم و این باعث می‌شود زمان بهبود آن سریع‌تر شود.

 دوش آب سرد در افرادی که دچار گردش خون ضعیف، فشار خون بالا و دیابت هستند، می‌تواند راهی باشد تا کمک کند، سرعت حرکت خون در بدنشان بالا رود.

4. کمک به غلبه بر بعضی از بیماری‌ها

بدن ما به گونه‌ای طراحی شده که با عوامل و عناصری که در معرض آن‌ها قرار می‌گیریم مقابله کند. برای مثال، گلبول‌های سفید به مبارزه در برابر عفونت‌ها به بدن کمک می‌کنند. شوک آب سرد باعث تحریک لوکوسیت‌ها می‌شود. این بدان معنی است که دوش آب سرد می‌تواند به مبارزه در برابر بیماری‌های شایع مثل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.

افرادی که برای جراحی و یا سایر راه‌های درمانی که منجر به تضعیف سیستم ایمنی می‌گردند، آماده می‌شوند، می‌توانند برای افزایش آمادگی، دوش آب سرد را امتحان کنند.

محدویت‌ها وخطرهای دوش آب سرد

دوش آب سرد یک درمان جادویی برای هر بیماری و شرایطی نیست. این روش درمانی باید به عنوان یک درمان کمک کننده در کنار درمان اصلی باشد، نه به عنوان جایگزین آن.

لطفاً توجه داشته باشید، افرادی که برای سلامت روانی خود دارو مصرف می‌کنند، برای دنبال کردن یک درمان جایگزین دیگر، نباید داروهای خود را به طور ناگهانی قطع کنند. افرادی که دچار افسردگی بالینی بلند مدت یا بیماری دوقطبی و غیره هستند، نباید از دوش آب سرد به عنوان جایگزینی برای آنچه که پزشک برای آن‌ها تجویز کرده است، استفاده کنند.

اگر بیمار هستید، به تازگی از بیمارستان ترخیص شده‌اید، یا هر شرایط دیگری که سیستم ایمنی شما را تضعیف کرده دارید، برای امتحان کردن دوش آب سرد کمی تعلل کنید.

درست است که عادت کردن به دوش آب سرد برای بیشتر افراد سودمند و مفید است، اما مدتی زمان می‌برد که بدن به عوارض محدود ناشی از آن عادت کند.

نحوه انجام دوش آب سرد

در انتهای یک دوش عادی، به آرامی شروع به کم کردن درجه حرارت آب کنید.

آب را به اندازه‌ای سرد کنید که با ایستادن زیر آن، احساس ناخوشایندی بکنید، سپس 2 تا 3 دقیقه زیر آن بمانید.

نفس عمیق کشیدن می‌تواند به کاهش احساس ناخوشایندی که در ذهن شماست کمک کند.

دفعه بعد که می‌خواهید دوش آب سرد را امتحان کنید، آب را کمی سردتر از دفعه قبل کنید.

سعی کنید این بار 1 تا 2 دقیقه بیشتر در آب سردتر بمانید.

پس از اینکه 7 تا 10 بار این کار را انجام دادید، متوجه خواهید شد که حتی هنگام دوش معمولی هم دوست دارید، با آب با دمای سردتری دوش بگیرید!