ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
.
روغن نارگیل حاوی ۹۰ درصد چربی اشباع شده است. روغنهای دارای چربیهای اشباع شده ما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیگر بیماریها قرار میدهند. با این حال، خواص روغن نارگیل در سالهای اخیر محبوبیت زیادی یافته است، به دلیل اینکه ادعا میشود که میتواند از کاهش وزن حمایت کرده و از پیشرفت بیماری آلزایمر بکاهد.
تولید کنندگان روغنهای دیگر را با روغن نارگیل در محصولات بسته بندی جایگزین کردهاند و بسیاری از خانوارها از آن برای پخت و پز استفاده میکنند. این ویژگی نه تنها در غذای سرخ شده، بلکه در شیرینی، شامپو، قهوه و شیرینیها نیز کاربرد دارد.
حقایقی در مورد خواص روغن نارگیل
محبوبیت روغن نارگیل با توجه به مزایای سلامتی قابل توجهی که دارد، در سالهای اخیر افزایش یافته است.
به طور کلی، تحقیقات در حال حاضر به نظر نمیرسد از افزایش مصرف چربیهای اشباع شده، از جمله روغن نارگیل حمایت کند. روغن نارگیل میتواند یک افزودنی خوشمزه برای تعدادی از دستورالعملها باشد، اما باید با دقت مورد استفاده قرار گیرد.
خواص روغن نارگیل چیست؟
روغن نارگیل حاوی ۲٫۶ درصد کالری کمتر از سایر چربیها است و گفته شده است که مزایای سلامتی مختلفی را ارائه میدهد:
افزایش کلسترول خوب: عنصری در روغن نارگیل، “کلسترول HDL” را افزایش میدهد.
کنترل قند خون: به نظر میرسد که اثر انسولین و مقاومت به انسولین در موشها با مصرف روغن نارگیل حفظ شده است.
کاهش استرس: بر طبق تحقیقات در جوندگان، روغن نارگیل آنتی استرس و خواص آنتیاکسیدانی دارد که میتواند آن را به عنوان یک عامل ضد افسردگی مفید سازد.
موهای درخشان: روغن نارگیل به خوبی موها را سالم و درخشان میکند.
پوست سالم: مشخص شده است که روغن نارگیل با اثر ضد التهابی روی پوست بر روی سلامت پوست تاثیرگذار است.
پیشگیری از بیماری کبد: روغن نارگیل انسان را در برابر هپاتوستاتوز که نوعی از بیماری کبدی چرب است، مصون میدارد.
کاهش علائم آسم: استنشاق روغن نارگیل باعث کاهش علائم آسم میشود.
کاهش وزن: کاهش چاقی و کاهش وزن در افرادی که از روغن نارگیل استفاده میکنند.
روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب با خواص دارویی بالقوه است
خواص روغن نارگیل دارای چربی اشباع سالم است که اثرات متفاوتی نسبت به سایر چربیهای موجود در رژیم غذایی شما دارد.
این چربیها میتوانند سرعت سوختن چربی را افزایش داده و بدن و مغز شما را با انرژی تأمین کنند. آنها همچنین کلسترول خوب HDL را در خون خود افزایش میدهند که با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی همراه است.
اکثر چربیهای موجود در رژیم غذایی تری گلسیرید های زنجیرهای نامیده میشوند، اما چربیها در روغن نارگیل به عنوان تری گلیسیرید متوسطه (MCTs) شناخته میشوند. این به این معنی است که اسیدهای چرب کوتاهتر از سایر چربیها هستند.
هنگامی که این نوع از چربیها را میخورید، آنها مستقیم به کبد میرسند، جایی که آنها به عنوان یک منبع سریع انرژی استفاده میشوند یا تبدیل به کتون میشوند.
کتون ها میتوانند مزایای مهمی برای مغز داشته باشند و به عنوان درمان برای صرع، آلزایمر و سایر شرایط مورد مطالعه قرار میگیرند.
افرادی که روغن نارگیل مصرف می کنند، سالم ترند
بهترین مثال در این مورد جمعیت توکلوئا است که در جنوب اقیانوس آرام زندگی میکنند.
آنها بیش از ۶۰ درصد از کالری خود را از نارگیل میگیرند. هنگامی که مورد مطالعه قرار گرفتند، آنها در سلامت بسیار عالی بودند و میزان بیماریهای قلبی بین آنها بسیار پایین بود.
روغن نارگیل می تواند باعث سوزاندن چربی ها شود
آمار بالای خرید انواع مکمل لاغری نشان میدهد که چاقی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان است. در حالی که بعضیها فکر میکنند چاقی فقط مصرف کالری است، برخی دیگر بر این باورند که منابع کالری نیز مهم هستند.
این یک واقعیت است که غذاهای مختلف به شیوههای مختلف بر بدن و هورمون ما تأثیر میگذارند.
تری گلیسیریدهای متوسط زنجیرهای (MCTs) موجود در روغن نارگیل میتوانند کالریهایی را که در مقایسه با کالری مشابه از چربیهای زنجیرهای طولانی سوزانده میشود، افزایش دهند.
یک مطالعه نشان داده است که ۱۵ تا ۳۰ گرم MCT در روز مصرف ۲۴ ساعته انرژی را ۵٪ افزایش میدهد که در مجموع حدود ۱۲۰ کالری در روز است.
روغن نارگیل می تواند میکروارگانیسم های مضر را از بین ببرد
اسید لاوریک ۱۲ کربن حدود ۵۰ درصد اسیدهای چرب در روغن نارگیل را تشکیل میدهد. هنگامی که اسید لوریک هضم میشود، یک ماده مونولورین تولید میکند.
هر دو لوریک اسید و مونولورین میتوانند پاتوژن های مضر مانند باکتریها، ویروسها و قارچها را از بین ببرند.
روغن نارگیل می تواند گرسنگی شما را کاهش دهد
این روغن میتواند به شما کمک میکند کمتر غذا بخورید. یک ویژگی جالب از اسید چرب در روغن نارگیل این است که آنها میتوانند گرسنگی شما را کاهش دهند.
این ممکن است مربوط به چگونگی متابولیسم چربیها باشد، زیرا کتون ها میتوانند اثر کاهش اشتها داشته باشند.
اسید چرب در نارگیل ممکن است منجر به جلوگیری از تشنج شود
به اصطلاح کتوژنیک (کربوهیدرات بسیار کم و چربی بسیار زیاد) در حال حاضر برای درمان اختلالات مختلف مورد مطالعه قرار میگیرد.
بهترین درمان شناخته شده این رژیم غذایی درمان صرع در کودکان مقاوم در برابر دارو است.
این رژیم غذایی شامل مصرف کربوهیدرات بسیار کم و مقدار زیاد چربی است که منجر به افزایش شدید غلظت کتون در خون میشود که میزان قابل توجهی از تشنج در کودکان مبتلا به صرع را کاهش میدهد.
روغن نارگیل می تواند کلسترول HDL را افزایش دهد
روغن نارگیل حاوی چربی اشباع شده طبیعی است که کلسترول خوب HDL را در بدن شما افزایش میدهد.
با افزایش HDL، بسیاری از کارشناسان بر این باورند که روغن نارگیل در مقایسه با بسیاری از چربیهای دیگر، میتواند سلامت قلب را افزایش دهد.
در یک مطالعه در ۴۰ زن مشخص شده که روغن نارگیل کلسترول کل و LDL را در مقایسه با روغن سویا کاهش داده است.
مطالعه دیگری در ۱۱۶ بیمار نشان داد که یک برنامه رژیم غذایی حاوی روغن نارگیل سطح کلسترول خوب HDL را افزایش داده است.
خواص روغن نارگیل می تواند سلامت پوست و مو شما را حفظ کند
خواص روغن نارگیل دارای بسیاری از کاربردهای است که هیچ ارتباطی با خوردن آن ندارد.
بسیاری از افراد برای استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی و زیبایی پوست و مو خود از روغن نارگیل استفاده میکنند.
مطالعات روی افراد با پوست خشک نشان میدهد که روغن نارگیل میتواند رطوبت پوست را بهبود بخشد. همچنین میتواند نشانههای اگزما را کاهش دهد.
روغن نارگیل نیز میتواند مو را در مقابل آسیبها محافظت کند و یک مطالعه اثربخشی را به عنوان یک کرم ضد آفتاب نشان میدهد، که حدود ۲۰ درصد از اشعههای ماورای بنفش خورشید را مسدود میکند.
اسید چرب در روغن نارگیل می تواند عملکرد مغز را در مبتلایان به آلزایمر افزایش دهد
بیماری آلزایمر از شایعترین علل مرگ در سراسر جهان است و عمدتاً در افراد مسن رخ میدهد.
در بیماران آلزایمر، به نظر میرسد که توانایی کاهش استفاده از گلوکز برای انرژی در بخشهای خاص مغز وجود دارد. محققان پیش بینی کردهاند که کتون ها میتوانند یک منبع انرژی جایگزین برای این سلولهای مغزی ناسازگار و کاهش علائم آلزایمر را فراهم کنند.