- وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.
- خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز میشود.
- سعی کنید در ماه رمضان میوههای آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.
- سعی کنید وعدههای غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.
- ورزش سبک و پیادهروی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی میکند.
- به هنگام افطار بهتر است از غذاها و مواد شیرین طبیعی مانند خرما و شیر
استفاده شده و پس از گذشت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت از افطار وعده شام صرف
شود.
- مصرف نان سبوسدار و حبوبات در وعده سحری تا حد زیادی گرسنگی افراد در طول مدت روزهداری را کاهش میدهد.
- یادتان نرود در طول افطار تا سحر باید به ازای هر ۲۰ کیلوگرم از وزن
بدن حدود ۷۰۰ سیسی تا یک لیتر مایعات مصرف کنید تا بدنتان با کمآبی
مواجه نشود، زیرا سلولهای بدن در محیط کمآبی اکسیده میشود.
- در زمان افطار نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود مثلا
مقداری حلیم که به آن کمی عسل اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر یا چای
کمرنگ گزینه مناسبی است.
- برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان،
برنج، ماکارونی یا سیبزمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها
یا سفیده تخممرغ، سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی لحاظ شود.
علاوه بر اهمیتی که وعده سحر برای روزهداری در ماه مبارک رمضان دارد
وعده افطار هم مهم بوده و استفاده از مواد غذایی مناسب و مفید برای افطاری
در جهت رساندن تمامی گروههای مواد غذایی به بدن شدیدا توصیه میشود. برای
اینکه بدانیم بهترین غذاها برای وعده افطار کدامند به لینک زیر بروید.