ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
.
.
همون طور که احتمالا می دونید، نارنج میوه ای از خانه مرکباته و درخت نارنج بومی آسیا و مدیترانه است و عنوان مادر مرکبات شناخته می شه.
طبع نارنج سرد و خشکه و از نارنج، پوست نارنج و بهار نارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شه، همچنین از روغن نارنج هم برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون بهره برده میشه.
آب نارنج عصاره میوه نارنجه که برای از بین بردن تلخی اون، بعد از آب گیری از نارنج، 2 بار اون رو جوشانده و بعد از خنک شدن، اون رو مصرف می کنن.
نارنج در گروه مرکبات جای می گیره و تا حدودی دارای ویتامین C هست. به همین دلیل مصرف آب نارنج همراه غذاهای گوشتی جذب آهن موجود در گوشت رو زیاد می کنه. این مایع ترش به دلیل طعم ویژه ای که داره در صورتی که به غذا یا سالاد اضافه شه، نیاز به مصرف نمک رو هم کاهش می ده و به تحریک اشتها کمک زیادی می کنه.
طبق تحقیقات آلکالوئید سینافین موجود در نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می تونه باعث لاغری و کاهش وزن افراد بشه.
آب نارنج پوست رو آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شه، همچنین دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفیده.